Englespind...

Uddrag af Englespind...

Vi havde haft en pragtfuld weekend i sommerhuset, dog fik idyllen en brat opvågning, for mit vedkommne.

Mandag morgen...dagen hvor 8.klasserne skulle påbegynde deres projektopgave...stille og roligt ganske uskyldigt...

Anders og Kevin har taget plads i computerrummet, de er ved at søge informationer omkring deres valgte emne ku klux klan...jeg bryder mig ikke om valget af emne, men deres klasselærer har sagt god for det valgte.

Jeg kan høre dem sidde og snakke om weekenden i deres lille landsby...de var i 8.klasse kommet som overbygningselever på min skole...jeg spør' ind til hvad det er for en røverhistorie de har gang i.

Det er fandeme da' rigtigt, siger Kevin...og Anders bekræfter, at der igen er gang i en mobbeaktion mod Ib, der er et år yngre end de selv, og endnu ikke elev på skolen.

Det er ikke første gang jeg høre om Ib, første gang var omkring juletid, hvor nogle større drenge fra landsbyen havde lokket ham til at stjæle tyggegummi fra den lokale købmand, han var blevet taget i dette, og var derefter stukket af hjemmefra, drengene havde fuld tillid, og fortalte mig, at Ib igennem længere tid havde arbejdet på, at lave en jordhule, og at det var her han holdte til...på dette tidspunkt havde jeg indberettet min viden til skolelederen.

Jeg havde håbet på, at de voksne i hans daglige miljø havde grebet ind over for Ib, såvel som de resursesvage vilkår han kom fra...men desværre for Ib.

Anders og Kevin fortæller nu, at der er blevet lavet en film omkring Ib, hvori han bliver udsat for de mest bisare og ondskabsfulde pinsler.

Jeg spurgte drengene om, hvorfor ikke de forsøgte at hjælpe drengen, og fortæller om, hvilke konsekvenser det kan ha' for ham resten af livet...men nej...alle hader bare Ib...lyder det fra Kevins mund, jeg spør' hvad Ib's forældre gør for at hjælpe ham, hjælpe ham...siger Anders...de hader ham også...

I frikvarteret herefter gør jeg skolelederen opmærksom på, hvad jeg lige har lagt øre til, han beder mig finde ud af, hvordan filmen er blevet optaget, og om der er hold i historien.
Jeg gør ham opmærksom på hvor trist jeg har det med, at Ib's navn endnu engang er kommet frem i den negative arena.

Da jeg kommer tilbage til 8.klassen kan jeg ikke lige finde ud af, hvordan jeg igen skal få bragt Ib på banen, da jeg jo havde bedt drengene om, at focusere på deres opgave...

Pludseligt ryger det ud af mig...det der med ham Ib...hvordan optog i det egenligt...Anders ser nu spørgende på mig, og siger så, jamen vil du da' se det...jeg greb bolden og siger nu, jamen det vil jeg da' gerne...og dog råbte min mave og mit hjerte nej.

Før jeg vidste af det...havde de logget ind på skolens bærbare computer, og jeg stod nu i første række, og var nu vidne til de mest bisare og ondskabsfulde overgreb mod Ib, hvilket ikke var en en'gangsforteelse, det viste sig, at der var lavet en mappe på computeren med overgreb på samme person igennem flere måneder.

Jeg har lyst til at skrige, drengene og flere andre fra klassen står nu og morer sig over disse grimme klip, af et barn's lidelser...jeg tænker og siger, at dette skal stoppes.

Vi befinder os på dette tidspunkt i skolens kælder, da det er her overbygningen hører til, jeg overvejer kort, hvordan jeg får computeren ud af Kevins hænder...kan mærke at min grænse forlængst er overskredet, jeg er så ked af det på Ib's vegne, og igen så frustreret over, at disse drenge ikke kan se det forkerte i denne handling.

Jeg tæller inden i mig selv...og flår så computeren ud af Kevins hænder, og løber, hen til døren, får den op, jeg løber igennem centerrummet, en flok drenge inklusiv Anderes og Kevin løber efter mig, løber nu på siden af mig...prøver at ta' computeren fra mig, forsøger at slukke denne...alt imens alle mulige trusler flyver igennem luften...jeg smadrer dig kraft eddermame...møgkælling...jeg ved hvor du bor...
Ubehageligt, ikke for at undskylde drengene, men klart var de lige så bange som jeg, og frustrerede.

Jeg nåede målet...op ad trapperne balancerende med computeren, ind på kontoret.
Med var stadig Anders og Kevin...jeg kunne næsten ikke sige noget var bare chokket og forpustet.

Skolelederen sad i møde, så jeg hastede ind på vicelederens kontor, og fik bare fremstammet, at han skulle se...jeg fik sekretæren til at hente skolelederen...han kom med det samme.

Drengene blev nu bedt om, at blive på kontoret, og ledelsen ville så tage sig af sagen...

Anders og Kevin var ikke meget for at snakke, og nu viste det sig, at de ikke alene havde stået for dette, og havde stort set ikke haft ret meget med det, at gøre, men havde bare været medløberer, dog var de hovedansvarlige tidligere elever på skolen.

De pågældende forældre og elever bliver samme dag kaldt til samtale, sagen bliver politianmeldt.

Ib bliver kort tid efter fjernet fra forældrene og det lokale miljø.

Jeg går mandag ned og fortsætter undervisningen i klassen...
-----------------------------------------------------------------------------------------